17. 12. 2015

Mattelka nebo Mentolka?

Opět máme problém. Informace, které z popelnic získáváme jsou jen částečné. Tu ručně psaná poznámka, tu rozmazaná stránka, tu vytržená stránka, atd. My se z toho pak snažíme poskládat celý příběh. Poměrně často to nesedí. My pak dlouze přemýšlíme co k sobě patří a co se k nám dostalo omylem. Například jsme narazili na dvě osoby. Prvním byl hoch Jarka Mattelka, který svou přezdívku získal tím, že si neustále hrál výhradně jen se stavebnicemi od Jana Amose Mattela. Druhým je Jarem Mentolka, který rád cucá mentolové bonbóny. Naším problémem je, kdo z nich patří do chlapeckého sdružení Pomalé Kulky. Je to jeden z nich? Který? Nebo tam patří oba dva? Nebo se jedná o jednu osobu se dvěma přezdívkami? To v tuto chvíli zatím nevíme. Navíc jsme narazili na Johny Martela a Wendy Matějku, kteří jistě do klubu Pomalých Kulek nepatří, ale komplikují nám badatelskou práci. Pokud by někdo ze čtenářů měl nějaké informace, které by nám při pátrání pomohli, budeme rádi, když se o ně s námi podělí.

doctor H

2 komentáře:

  1. Možná to badatelskou práci spíš zkomplikuje, ale z obvykle dobře zakaleného zdroje jsem slyšel, že členkou mohla být i Jarča z blázince, řečená Mentálka, která se chtěla do klubu podloudně vetřít, nebo též chlapec jménem Jaryn Mittalka z Ostravska (nebo z Indie), přezdívaný pro svoje povýšené chování též Arcilord nebo zkráceně Arcelor.

    OdpovědětVymazat
  2. Ctihodný Banjo, velice Vám děkujeme za příspěvek. Významně nám to pomůže v další práci. Jarču Mentálku jsme prověřili. Nemá s Pomalými kulkami nic společného. Z nám dostupných informací vychází, že se ve skutečnosti jedná o Jarču Ementálku, která pochází ze známé sýrařské (nebo syřanské - dokumenty jsou poničené a nelze to pořádně rozluštit) rodiny. Její matka byla známá pěvkyně Niva Blaťácká. Poté co se provdala, skončila s uměním a začala se plně věnovat své lásce k sýrům. Jejím manžel byl známý sir Buchette Roquefort. Tento sýrařský magnát se proslavil zejména tím, že dokázal z ementálu odstranit díry. Tím ušetřil na dopravě, což mu přineslo veliké bohatství. To se se stalo v době, kdy Jarča propadla u maturity a hrozilo jí opakování ročníku. Když si uvědomila, že nebude muset nikdy pracovat, zbláznila se radostí a skončila v ústavu u docenta Chocholouška.
    Jaryna Mitttalku zatím prověřujeme. Ze zjištěných údajů nám vychází, že šlo o takzvaného Ironmana. Což je označení pro občany, kteří sbírají železo, nejčastěji poklopy kanálů. Zřejmě jde o chlapce ocelových nervů, neboť se mu podařilo ukořistit poklop vedle kterého stál policista. Bravurní kousek.
    Příjemce získaného železa je jakýsi Fero, majitel firmy Ferona a.s.
    Vazba na Pomalé kulky nebyla zjištěna, ale ani vyvrácena.
    Při pátrání jsme narazili ještě na jednoho adepta. Jde Yanna Martella. Vypadá to, že jde o chlapce který holduje méně kvalitnímu pití. Poslední dva roky strávil v protialkoholní léčebně. Zatím Vám o něm neřekneme více. I Google mlčí.

    OdpovědětVymazat