18. 6. 2017

Podivuhodný příběh Ervina Tláskače


Jednoho dne pršelo a Pomalé kulky nemohli na žádnou výpravu. Seděli proto u klubovního počítače a pařili oblíbené střílečky. Nejlépe to šlo Houskovi. Byl to sniper jak má být. Každého protivníka skolil dobře mířenou kulkou, zatímco on neměl ani škrábnutí. Vtom vypadla elektřina. Chlapci byli vzteklí, neboť nemohli pařit. Navíc již bylo šero, a tak klubovna začínala nabývat hrůzostrašné podoby. Mirek zapálil svíčku a rozhodl, že využijí situace a budou si vyprávět strašidelné příběhy. Chlapcům se to zalíbilo a začali přemýšlet, čím své kamarády obšťastní.
Červiváček využil chvilky ticha a nadhodil, že zná příběh o Tláskačově hrnci, který mu vyprávěla maminka před spaním. Dodnes z toho má noční můry. Ostatní chlapci zvědavě přikývli, a tak Červiváček začal vyprávět.
Kde se vzal tu se vzal, objevil se ve Sténadlech podivný mladík. Na první pohled vypadal prostoduše, ale zdání bylo klamné. Byl to naopak velice chytrý chlapík. Jmenoval se Ervin Tláskač. Byl to rozený vynálezce. Zhotovil podivuhodný samovarný hrnec pro svého strýce, který zkoušel vařit podle pradávných receptů,. Receptů tak starých jako lidstvo samo. Možná ještě starších. Někteří odborníci totiž věřili, že jsou to recepty, které zde zanechali mimozemšťané, když zde dělali biologické pokusy, ze kterých pak omylem vzniklo lidstvo. Díky Tláskačovu vynálezu nemusel strýc v knihovně recepty pracně opisovat. Mohl je na místě hned vyzkoušet. Jenže mimozemská strava měla na člověka nečekané účinky. Jedinci jež pokrm okusili začali levitovat. Zpočátku to bylo zábavné, jenže pak postižení jedinci začali stále více tíhnout k temné straně. Začali na poctivé občany nalétávat a přepadávat je. Zpočátku je jen olupovali, ale později začali své oběti pojídat. Byli to pověstní létající kanibalové, které jistě znáte z pohádek. Postiženým rolníkům nezbylo nic jiného než se bránit. Začali pořádat lovy na tyto létající bestie. Byly to kruté boje na život a na smrt. Jednou zvítězili rolnicí jindy kanibalové. Po mnoha krvavých bitvách nakonec zvítězili vesničané. Poté chtěli vesničané zúčtovat s tím, který to celé způsobil, ale po Ervinovi jako by se zem slehla. Nikdy už ho nikdo nespatřil.

Žádné komentáře:

Okomentovat