20. 2. 2018

Syslíci



Vážení čtenáři děkujeme. Článek o lovu syslíků vzbudil váš obrovský zájem. Vaše dopisy, e-maily a zprávy mají jedno společné. Chcete více podrobností o lovu syslíků. Chcete vědět, jaké záludné úkoly si vychytralý Dlužín připravil pro své kolegy z Pomalých kulek. Váš zájem nás velice potěšil. Proto jsme se já a Déma rozhodli zjistit o této neobvyklé soutěži více. Ostatně i nás toto téma zajímalo. Tak jsme se vydali do terénu a hledali jsme další informace o netradičním lovu. Naštěstí jsme narazili důchodce Františka Surového. Ten zamlada působil v kožešnické firmě. Vzpomněl si na chlapce z Pomalých kulek, kteří mu pravidelně nosili kůže různých zvířátek z jejich chovné farmy. Během toho, co kontroloval kvalitu kožíšku, svěřovali se mu ubozí chlapci, co všechno museli v klubu vytrpět. Z tohoto vyprávění se nám doposud podařilo nashromáždit tyto podrobnosti o lovu syslíků.

Syslík závisti
Dotyčný musel uprosit rodiče, vyžebrat, či jiným způsobem získat věc, kterou mu závidělo co nejvíce vrstevníků. Čím více bylo závistivců, tím většího syslíka dostal.

Syslík špatných skutků
Pro získání tohoto syslíka bylo potřeba během jednoho týdne udělat alespoň deset špatných skutků. Třeba napálení důchodce na rádoby výhodnou cenu. Pomluvení kamarádů na Ksichtoknize. Odcizení peněženky neznámému člověku. Zesměšnění učitelky. A tak podobně. Fantazii se meze nekladly.

Syslík lhaní
Uchazeč o tohoto syslíka nesměl říct 24 hodin pravdu, a to ani omylem. Aby nemohl podvádět, byl mu po celou dobu nablízku někdo z party. Také nesměl být zticha déle než pět minut. To by to měl moc jednoduché. Jakmile soutěžící řekl něco, co odpovídalo skutečnosti, byl ze soutěže vyřazen. Nový pokus se mohl zahájit nejdříve za měsíc.

Syslík lenosti
Byl vcelku oblíbený. Byť se zdál jednoduchý, málokomu se podařilo jej ulovit. Pravidla byla velice jednoduchá. Lovec syslíka se nesměl po 12 hodin zvednout z postele. Nesměl se ani posadit, či podpírat lokty. Musel jen ležet.

Syslík nenávisti
Byl prováděn na různých výpravách Pomalých kulek. Dlužín namátkou vybral neznámého chlapce, kterého právě potkali. Lovec syslíka musel vybraného jedince během půl hodiny naštvat tak, aby prohlásil, že ho zabije. Přitom však nesměl použít ani jedno sprosté slovo, či nadávku.

Syslík bolesti
Lovec syslíka dal ruku na silnici a nechal si ji přejet nějakým vozidlem. Například popelářským autem. Po dobu kdy byl ruka v dotyku s pneumatikou, nesměl vypustit ani hlásku, jinak byl úkol považován za nesplněný.

Syslík spoření
Lovec musel za dobu jednoho týdne naspořit nebo jinak obstarat co největší peněžní částku. Minimálně se muselo jednat o tisíc korun. Na tohoto syslíka většinou navazoval Syslík štědrosti.

Syslík štědrosti
Pokud dotyčný celou naspořenou částku ze Syslíka spoření daroval Mirkovi, dostal Syslíka štědrosti.

Toje zatím vše, co se nám o lovu syslíků podařilo zjistit. Ale nebojte. pátráme dále.

Žádné komentáře:

Okomentovat