21. 2. 2018

Tři bratři

Byli jednou tři bratři. Krátko, Úzzko a Slepo. Byla to trojčata. Byli naprosto nerozluční. Vše dělali společně. Každý den si spolu hráli. Dělali spoustu rošťáren. Byla to vlastně taková malá katastrofa na třetí. Dospělí, když tu podivnou trojku uviděli, raději se klidili z cesty. Nechtěli se jim dostat do spárů. Také spolu chodili do školky a později do školy a dokonce i na gymnázium. Za ta léta se již měli plné zuby. A tak se úderem osmnáctého roku rozešli a již se nikdy nesetkali. Každý se vydal hledat své štěstí.
Život a skutky Úzzka jsou všeobecně známé. Nebylo to nic zajímavého. Měl stejně nudný a obyčejný život jako většina lidí. Nejprve se stal tajným agentem. Pak byl redaktorem a nakonec upírem. Prostě nic zajímavého. Ostatně vše již bylo podrobně popsáno v knize Záhada samovaru. Takže nemá smysl se Úzzkovi více zmiňovat.
Životní příběh Krátka byl již mnohem zajímavější. Byl zaníceným sportovcem. Každou chvíli svého života věnoval sportu. Jednou si šel zaběhat. Když doběhl, tak se celý uřícený napil. Dostal infarkt a umřel.
Slepo byl od dětství silně krátkozraký. Proto musel nosit brýle. Jeho brýle byly velice silné. Měly 28 dioptrií. Byly to vlastně takové malé dalekohledy. Děti se mu kvůli brýlím posmívali. Ale jen v zimních měsících. V létě si posměšky nemohli dovolit. Z Slepovo brýlí se totiž rázem stala nebezpečná zbraň. Brýle soustřeďovaly sluneční paprsky tak silně, že byly schopné propálit i beton. Na koho se podíval ten to pěkně schytal. Posměváčci měli na těle těžké popáleniny. Příště si posměšky dobře rozmysleli.
Slepo velice chytrý. Rozený šprt. Vystudoval universitu a stal se astronomem. Byl nejlepším astronomem v dějinách. Nepotřeboval totiž žádný drahý dalekohled. Stačily mu jeho super brýle. Objevil nejvíce hvězd a planet na světě. Pak však jeho úžasná kariéra náhle skončila. Podíval se totiž omylem do slunce a oslepl.

Žádné komentáře:

Okomentovat